вторник, 17 юли 2012 г.

За малки момчета и мъжки момичета

Привет!
След дълго неписане (отново) се появявам с последното си творение: писта-гараж за колички. Всички деца обичат коли. Не само момчетата! Но за тях е прието, че си играят с коли от първия до последния си ден. Мъж който не разбира от коли и не обича да кара аз май не познавам. Още от малки започват да си правят ралита, да "карат" опасно и да катастрофират с количките-играчки. По-късно колите стават по-големи, но момчетата си остават момчета.... и пак с тях си играят.
За момичетата е друго. Ако едно момиче си играе с коли, то тя задължително е "мъжкарана", което не е хич вярно мен ако питате, но..... Моята дъщеря обожава да си играе с коли. У дома имаме повече колички и камиони, отколкото кукли. Затова след като тя се сдоби с две къщички-чанти (едната превърна във ферма - с комплект гумени животни, а другата в гараж за колите си) беше крайно време да реализирам и другия си проект. Доста време гледам нещо подобно, но по-голямо из нета и днес го направих. Довечера ще видим дали ще и хареса.
Най-трудния момент беше да открия къде са се скрили всички колички. Ще познаете ли къде? В "гаража" ги беше набутала всичките! Горкия гараж щеше да се пръсне! Ето и малко снимки:

събота, 7 юли 2012 г.

Одеалце за малък бебок

Един ден рових из предите си и ГИ видях! Няколко сини кълбета и едно екрю! Грабнах веднага куката и няколко дни по-късно си имах това красиво одеалце. На живо е още по-прекрасно.... Размерът е 1/1м, а материалът-акрил.


Къщички ...... и Бети

Имам си нова помощничка у дома. Казва се Бети. Много е забавно с нея! Досега свиквахме заедно, опознавахме се, посдърпахме се няколко пъти, наранихме едно краче (не без участието на дъщеря ми де) но в крайна сметка стигнахме до момента на пълно разбирателство!

Та с Бети, тези дни усилено творим! Първото нещо, което направихме с нея, бяха едни пантофки. 10 пъти ги правих, докато схвана точно как стават перфектни!

Темата на тази публикация е друга обаче!Това са две къщички. Къщи-чанти за две прекрасни 3-годишни госпожици. За рожденният им ден, преди месец, моята мъничка взе че се ошари (варицела) и неуспяхме да отидем на купона. Така стана и по-добре обаче. Две седмици по-късно пристигна Бети! А вчера, когато бях напълно уверена в силите си, направихме 3 такива къщички. Защо 3? Ами една абсолютно пробна! Да видя как става сглобяването, кое къде и как.... Нея няма да ви я покажа, че е ужасна просто. С толкова много грешки е, че......!
Следващите 2 станаха задоволително добри!!! Пак имат грешки, но не са така фрапантни. Все пак още откривам това-онова в технологията на ушиване.  На снимките стоят малко смачкани, но не съм слагала картон в стените, за да могат да се перат. Стените се държат от ватата главно и затова са така "клюмнали" малко.

Ето ги и къщурките в детайли:
Снимките излизат малко странни..... издължени във височина... след качването. Ще се постарая да ги оправвя.










Забравих да кажа: Бети е съкратено от Bernette. Bernina Bernette. И е шевна машина ;)).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...