вторник, 9 октомври 2012 г.

Малки хлебчета с пълнеж/ мини калцоне

Тази рецепта я открих на пакета с брашно преди години. Толкова е вкусна, обаче, че и до днес си я правя. У дома ги наричаме "затворени пици" и винаги си имаме от тях когато пътуваме. От доста време се каня да кача тази рецепта и все отлагам. Сега обаче я взех директно от първото място, къде я бях публикувала.... моят любим форум!



необходими продукти:
500 гр. брашно
1 пак. суха мая
1 к.л. захар
1 ч.л. сол
250 мл. прясно мляко
100 гр. масло
1 яйце

плънка:
шунка, кашкавал
кисели краставички
кетчуп или лютеница (по желание)


приготвяне:
Брашното, маята, солта и захарта се размесват добре.
Яйцата се разбиват с млякото, добавя се мекото масло и се смесват с брашното.
Омесва се меко тесто и се оставя да втаса 50-60 мин на топло, покрито с кърпа.
Тестото се примесва още веднъж и се разделя на малки топки.
Плънката се нарязва на малки кубчета.
От всяка топка се оформя малка елипса и в нея се поставя по малко от плънката. Елипсите се загъват добре.
Нареждат се в намазнена тавичка ( най-добре върху хартия за печене). Намазват се с масло. Срязват се леко и се пекат 20-30 мин на 200-250 грдуса .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...