петък, 23 септември 2011 г.

Да организираш детско парти част 4: Парти аксесоари

Сигнахме до една нелека задача: Да избереш или направиш всички партиаксесоари за порасналия мъник. Според мен те са много тясно свързани с темата на тържеството. Или пък точно ТЕ определят темата.
Какво или по-точно кои са партиаксесоарите? Това са всички шапки, чашки, чинийки, свирки, конфети, маски, коронки, свещи, покривки, надписи, перуки и каквото още се сетите, което допринася за празничната атмосфера.
Поняга се включват и балоните в тях, но мен ако питате те са си съвсем отделна категория в приготовлението, защото трябва да са много, шарени, летящи, пълзящи, аранжирани или не...... и докарват онези чудни искрици в малките очички! За тях ще поговоря отделно.....
Всичко това можете да си купите от специализираните парти магазини, големите детски магазини, супермаркети.... почти отвсякъде. Изборът е огромен! Цените варират но общо взето са следните:
Шапка (конусовидна, картонена с ластиче) - 30 - 70 ст









Шапки други модели - цените могат да стигнат до 5-25 лв



















Свещи - огромно разнообразие е цветове и форми! Има всичко - от класическите тънички цветни свещи до невероятни модели на анимационни герои, пеещи, негаснещи, фонтани..... Цените варират от стотинки до 5-6 лв за бройка. Днес дори видях и такива с цветен пламък.ако искате да ви остане нещо за спомен (освен снимките) това е за вас:
Дървена поставка за свещ от http://www.toy.store.bg
Чаши, чинии, покривки Продават се в комплекти и по отделно. Тематични. На достъпни цени. Обикновенно могат да се комбинират с избраните шапки и други аксесоари.
чашките са с цени около 2 лв за 10 бр
чинийките - 2-3 лв за 10 бр
покривки - 1-3 лв
салфетки - 1-5 лв в пакети от 10 до 30 бр

Парти свирки- продават се в комплекти по 6-12 бр, а може и повече на цени от 2 до 5-6 лв комплекта. Ако се разтърсите обаче можете да си намерите голям пакет от 100 свирки за 10-ина лева.




















Конфети - Какво е празника без тях?!?!? Не струват много, но много цапат! Затова хубаво си помислете преди да ги купите!

Гирлянди и надписи Едно голямо "ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН" висящо над главата на рожденника стана задължително! Разнообразието е огромно-отново! Тук може да охарчите малко повече за ръчнонаправен надпис с името и възрастта на детето. На същия принцип има и гирлянди с флагчета, които допринасят още повече за шаренията и доброто настроение. Само внимавайте с количествата на тези джаджи. Цени: от 2 до 6 лева за купен от магазина. Ръчно правените по зададена от вас тема могат да достигнат до 25-30 лв, в зависимост от броят букви и използваните материали.
Мисля, че успях да маркирам основното! Отделните артикули не са много скъпи, сами по себе си, но събрани в едно... могат да излязат доста солено! Затова много родители (и роднини) си спестяват този разход, като правят всичко със собствените си ръце. И понеже аз съм Майстор Трично се присъединявам към тях и ще направя всички тези неща самичка с двете си ръце! Така хем ще удължа удоволствието от предстоящото събитие, хем ще спестя някой лев! Очаквайте темата "Как да организираш детско парти: Какво мога да направя сама?" съвсем скоро! В нея мисля да дам доста схеми, уроци и примери кое как да се направи. А на нещата, които правя аз ще дам и калкулация, за да видим разликата.

До скоро! И не забравяйте "Удоволствието от партито започва с организацията!"!!!!

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...