четвъртък, 17 май 2012 г.

Заешко руло по идея на Маги

Преглеждайки албумите на Маги във фейса (това не са подправките, а една прекрасна приятелка), попаднах на едно заешко руло печено на керемида. Изглеждаше фантастично! И реших да го направя, като го преработя мъничко.
В нейната рецепта обезкостеното зайче се намазва с мед и горчица, слага му се прошуто и се навива на руло.Запържва се от всички страни и се пече.

Моята рецепта е по-различна.
1/2 обезкостен заек (използвах задните бутчета)
200 гр бекон - хубаво прошарен бекон на лентички, а не това, което в повечето случаи се предлага за бекон у нас.
топено-пушено сирене 1/2 опаковка
сол
черен пипер
горчица


Веднага след като излезе от фурната. След това снимки не успях да направя, защото свърши много бързо....:)



Преди да влезе във фурната
Обезкостяването на заека е трудна и отговорна задача. На мен ми отне доста време, но се справих все пак. След като е обезкостен се осолява леко, наръсва с черен пипер и се оставя да почине малко. През това време се нарява бекона на тънки парченца и сиренето на кръгчета. Може да нарежете и няколко глави лук и 1-2 домата и да ги ползвате като гарнитура и за допълнтелно овкусяване на месото. След като сте свършили всичко това разтилата месото на плота намазвате го с горчица (съвсеееем леко) и започвате да редите беконът. После сиренето. Завивате на руло. Връзвате с конеш и запържвате от всички стани в голям тиган. Изваждате месото и на негово място в олиото слагате лукът и доматите. след като омекнат се изсипват в тавичката/гювеч/йена преи месото. Покрива се с фолио или се слага капака. Пече се няколко часа. После се оставя да се запече за кратко без фолио/капак и се сервира.
Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. За първи път и аз да съжаля, че нямам цяло зайче във фризера :) Голяма вкусотия е това заешко руло и каква апетитна корична има, ммм - идеално за обяд :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо и половин става! А е толкова вкусно, че ме заплашиха, че само такова ще правя вече! Вкусно и различно, най-вече!

    ОтговорИзтриване
  3. Кога ли ще се престраша да сготвя заек? Много е апетитно твоето руло!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...