вторник, 4 февруари 2014 г.

Пипи дългото чорапче

Кой не е чел тази забавна книжка в детските си години? Признавам си без бой, че не я прочетох цялата...... май.... Но пък се оказва, че за този ми пропуск имало основателна причина.
Докато правих проучваме за новата си кукла попаднах на информацията, че в последното издание на книгата има 6  нови глави. По-интересното е, че те не са превеждани до този момент на български.
И още една причина ще посоча: Имам си малка калпазанка, която тъкмо сега ще се зарадва на една такава книжка!!! Та сега издирвам последното издание на книгата, за да четем вместо приказка, вечер, преди съм! Вярвам, че няма да ми се наложи да търся дълго....

А ето и куклата. Тя е изработена по поръчка. Постарах се да спазя донякъде оригиналната визия според описанието в книгата. И все пак трябваше да е с характер и индивидуалност. Използвах най-елементарната кройка за кукла, която сама си направих (не че е трудно след хилядите изпробвани и разгледани кройки).


А това е и малката палавница, заради която сега ще търся книжката. Тя не пропуска да се снима с играчките, направени от мама.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...