вторник, 1 март 2011 г.

Лучена супичка с броколи за малки лакомници

Днес приготвих любимата супичка на моята малка дебеланка. И понеже е наистина вкусна, а и лесна реших да я споделя тук.

За 3 купички са необходими:
1 голяма глава лук
1 малко картофче (или фиде, кус-кус, грис)
2 скилидки чесън
2 розички броколи или клончета да ги кръстя - аз си купувам прясн броколи и го разделям на малки клончета, увивам в стреч фолио и замръзявам. Точно за 1 готвене ми е.
2 сл овесени ядкипресен или замръзен магданоз

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в малко вода (да покрие дъното на тенджерката) и 2 сл олио. Когато омекнат се добавя настърганото картофче. Слагам го за да придаде плътност на супичката и да стане по-приятна, но вие може да го замените с фиде, кус-кус, грис.... или каквото решите. Когато картофа побелее се добавя и броколито. Старайте се продуктите да не остават само на мазнина в тенджерката! Добавяйте водичка ако е необходимо. След около 2 мин всичко се залива с 500-750 мл вода, добавят се оведените ядки и се оставя да заври. Когато заври се слага съвсем малко сол, едно ръсване на полузапушена солница, и маалко черен пипер. За да се свари напълно са и необходими около 10-15 мин. Когато спрете котлона поръсете обилно с макълцан магданоз и поднесете!

3 коментара:

  1. Привет. Изглежда много вкусна тази супа.
    Много ми е приятно, че съм включена в твоя списък с блогове. Благодаря. Чувствай се винаги уютно и удобно в "кулата на вещицата". Ако имаш въпроси - пиши коментар, а аз с удоволствие ще отговоря. Желая ти успех в блогирането и нови кулинарни предизвикателства.

    ОтговорИзтриване
  2. За мен е удоволствие да надничам при теб! И преди да си направя блог следях твоят и се вдъхновявах!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за доверието и приятните отзиви.
    Това е факторът, който ме мотивира
    към нови кулинарни предизвикателства.
    Успех!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...