събота, 3 септември 2011 г.

Да организираш детски рожден ден във Варна Част 2

..... не е толкова лесно! Особено за деца на 1-2 години. Още повече за есенно-зимният сезон и с ограничен бюджет. Празнуване у дома..... мисия невъзможна! Няма място за децата и техните родители (все пак са още малки децата, а и майките трябва да се набъбрят, че не са се виждали от 2 месеца почти), а и цялото чистене преди и след, подготовката, суетенето..... Предпочитам за малко повече парички да усетя нещо от празника.


Сега се оглеждам за заведение. Миналата година бяхме в "Радост и усмивка" на ген.Цимерман (под Окръжна болница). Децата бяха малки, тъкмо проходили и беше чудесно! Само ние си бяхме в заведението. Лошото беше че след нас има друг рожден ден и малко прекъснахме купона по-рано.... За тази година сега събирам оферти.
Кратък разбор до сега:
Кафе-сладкарница Бамболино (Червен площад, до 2-ри клон на пощата):  12 лв на дете - сандвич или пица, сок, соленки, сладки, детски кът за около 3 часа с аниматори (2 броя). Кетъринг и свободна консумация  за родителите. Украса от тях.
Торти Дъга, но може и да се внесе без допълнително заплащане.

Capella Play ( МОЛ Варна) - хич не ми се говори за там! Цените ме изстреляха в космоса! В интерес на точната и изчерпателна информация обаче ще спомена това, което помня:
3 часа/19лв. на дете
2 часа/14лв. на дете
в куверта се включва:
3бр. мини пици ,пържени картофки
или   Затв. тост , пържени картофки
или   3бр.  пилешки шницел, домати и краставички
или   4бр. триъгълни сандвичи
сок солети и пръчици краставици и моркови

За родителите - отделно меню със сандвичи и хапки, напитките се поръчват на момента.
Торта..... от 20 до 120 лв и избирате от 3 или 4 сладкарници.

Сладкарница "Невеляшка" (до ВиК)
Не съм ходила все още там. По принцип работят с бюджета на клиента (или поне такава информация получих от няколко места). Предлагат различни варианти, за сумата, която сте готови да отделите, но все пак по-малко от 8-10 лв на човек ми се струват нереални. Украсата се заплаща отделно.

Парти център "Рая" ( на 3-ти етаж на магазин "Рая" срещу КАТ)  Наем на зала (през седмицата 60 лв, празници - 80 лв). Куверт на дете: 4 лв - пица и сок, 5 лв - сандвич и сок.
Алкохол не предлагат и НЕМОЖЕ да си внесете!!!! За възрастните се избира от менюто на Годзила, топли сандвичи и плата с хапки. Сладки и соленки - по 3.50 за 200 гр. Ядки - мисля, че най-скъпите бяха 2.50.
Ако желаете аниматор (за деца над 3 години) +30 лв. За по-малките има две момичета, които ги наблюдават през цялото време.
Ако искате да внесете тортата се заплаща по 1 лв на паче допълнително. При тях имат каталози на Дъга и.... не помня кои други.

Сладкарница Анджелика  Ходила съм там на рожден ден, но преди да я преместят. Тогава не ми хареса. Децата бяха в детския кът, а родителите на другия край на заведението, без видимост. Тъмно и задимено място беше. Сега има добри отзиви от там..... Ще посетя тези дни и ще допълня.

Парти център Вега  Наем на зала за 3 часа- 140 лв. Храна може да се внася, напитките са от тях, има ... бебегледач и аниматор ако желаете.

Happy land в Сити Център Аспарухово  прекрасен детски кът, зала за големи деца с аниматори. Пицарията , където се настаняват възрастните също е много хубава и с добра кухня. Цени за анимацията: 60 мин-60 лв; 90 мин- 80 лв; 120 мин - 100 лв. Игра в детския кът 4лв за 1 час, 6лв за 2 часа, 8 лв за 3 часа, 10 лв за 5 часа. Менюта: 5 лв за сандвич със сирене и кашкавал, сок, картофки, пуканки; 8 лв за сандвич с шунка и кашкавал, сок, картофки, минерална вода и сладолед. Родителите на свободна консумация от заведенията на етажа.

Олд сити Лично на мен много ми допада! Проблема е че става само за летни празници. Вътре в залата няма забавления за деца, но пък градината..... голяма, хубава... страхотно е!

Шрек Лошото е че детският кът е на подземния етаж. Има екрани, на които може да се наблюдават децата, но за 2 годишни не е много подходящо. Залата е малка и става доста тясно като влязат всички.


За друго сега не се сещам.... Ако има ще допълвам!



14 коментара:

  1. Много изчерпателно си ги изброила, тази година аз се спрях на Капелата, но цените са убийствени, а имам две дечица (3 г. и 5 г.). То и един път идва много, а цели два е ужас откъм цена.
    Била съм обаче, поне 3 пъти на детски рождени дни във "Вега" и ми хареса, май догодина ще е там. Има възможност за тематични партита, според пола и възраста на детето. Носиш си почерпката за децата и възрастните, което е пюс, тъй като може да си подбереш каквото си искаш, а не да ти налагат куверти. Децата и възрастните са отделно, но родителите виждат какво се случва в салона при децата.
    Съгласна съм, обаче, че за рождения ден на двегодишно детеунце си е истинско предизвикателство намирането на посдходящо място в нашия град :)
    Сърдечен поздрав и успех с подготовката на партито!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! За по-големите е някак по-лесно.Изборът е по-голям сякаш. Но до 5-6 години си е... трудно! А Вега-та ми допада страшно много, но май за догодина.... тогава и с темата ще мога да се развиря повече и с украсата, а малката ще има вече и тя претенции и необходимите умения за да помага.

    ОтговорИзтриване
  3. За хапи ленд - сити център Аспарухово искам да кажа ,че в цената за анимацията: 60 мин-60 лв; 90 мин- 80 лв; 120 мин - 100 лв влиза и един час безплатен в детския кът :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз искам да "благодаря" на детски център Party Play/ Пикадили чаталджа/, че развалиха РД на дъщеря ми. Беше такъв ужасен студ и течение в залата, че стояхме с якетата, премръзнахме а част от гостите ни си тръгната преждевременно. Бяха ни пуснали Радио 1 като музикално оформление и трябваше да се намеся, за да слушаме нещо друго. Момичетата/аниматорките бяха отегчени..невнимателни..
    Изобщо, съветвам ви най-подробно да се информирате за мястото, където да направите рождения ден на вашето дете, а на авторката благодаря за хубавата статия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жалко, че така се е получило! Доколкото знам че пак се местят...... пак срещу Лятно кино Тракия отиват. На мен лично толкова местене ми идва в повечко! Дано следващият път отпразнувате най-невероятният рожден ден!

      Изтриване
  5. Аз имам 2 деца на 5 и на 13 години.И на двете деца празнувахме в заведението ,което е на партера на кукления театър"Аромат".Много съм доволна,защото безплатно се предоставя цялата зала за тържеството,има менюта за децата ,които са на 10 и 12лв и са много богати/пица,безалкохолен коктейл от натурални сокове,бутилка мин.вода,солети,пуканки/,а понеже децата бяха 17броя-DJ беше безплатен.Всъщност най-хубавото беше ,че децата много се забавляваха,защото водещия им прави забавни игри,караоки,дискотека.Даже по едно време включи и майките в програмата.Препоръчвам ви това заведение!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако не ви затруднява, бихте ли споделили повече подробности? Скоро ще обновя изцяло статията и ми се иска да ги включа.

      Изтриване
    2. Заведението се намира на партера на кукления театър на ул."Драгоман"4 и се казва "Аромат".Мога да ви дам телефони за връзка ,за да се чуете с тях и да ви запознаят с всички подробности-за нас остана приятния спомен от хубавите тържества и със сигурност ще се възползваме при следващи семейни поводи
      052699191
      0892215445

      Изтриване
  6. Браво!
    За пръв път намирам в нета толкова добре оформена и структурирана информация. Постоянно чета във форума Детски рожден нден във Варна, но там мненията са малко разхвърляни. За моята двегодишна дъщеря засега сме се ориентирали към Вок Кидс, но ми се ще да проверя и тази Бамболина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Има още много какво да се допълни, но с помоща на читателите ми ще създадем една доста пълна картина!

      Изтриване
  7. Ние празнувахме тук http://www.snejko94.hit.bg/
    Самостоятелно ползване на дискотека за 3 часа. Има Диджей който прави добра анимация с конкурс по танци . Раздават награди за всяко дете. Няколко музикални игри , отново с награди. Във втората част има караоке с 5 микрофона (два - безжични)
    Цената е 60 лв за залата и анимацията на Диджея. За храна поръчахме пица и 2 безалкохолни на дете(5.40лв). В началото пуканки по 1.50 на купа и солети по 0.50.
    Торта - от заведението- 16 парчета за 28 лева. С картинка по избор. Много вкусна!
    Общо целия празник излезе 160 лева за 10 деца. Родителите скромно пиха само кафе и сок.))))
    Правят снимки и после ги публикуват във Фейсбук.
    Много сме доволни - децата бяха възхитени. За пръв път на дискотека, за пръв път на караоке...
    Трябва да уточня , че за деца под 6 години едва ли е подходящо - има светкавици , въртящи се светлини ...
    Но пък видяхме , че имат чудесна лятна тераса с шадравани и водопад ...може би там би било по - интересно за най-малките.

    ОтговорИзтриване
  8. за " невеляшка" ще допълня, че играта е 4 лв. за 2 часа. много е подходящо за деца от 6 месеца до 6-7 години.

    ОтговорИзтриване
  9. Това заведение в Аксаково ми стана интересно- не бях го чувала. Дали правят и РД на открито, понеже нашия е през Юли, дъщеря ми става на 6г.
    И също ме интересува за Олд Сити, празнувал ли е някой там и има ли снимки от градината? Дали ще е интересно за 6-годишни деца да играят сами, без аниматор?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...