вторник, 27 септември 2011 г.

Да организираш детско парти Част 5: Какво мога да направя сама?

Какво мога да направя сама? Отговорът е много прост: ВСИЧКО!!!!! Сега ще ви разкрия моите тайни..... Питам Чичо Гошо (Google) и той издава всички тайни! Отделно от многото информация си комбинирам няколко неща, пробвам, правя макети и.... все нещо се получава!


И така... това е най-приятната част от подготовката за мен! След като прегледах хиляди сайтове с всякакви парти аксесоари, идеи за партита и Handmade ревюта се спрях на окончателната визия на нашето парти!



Да започнем с най-лесното: Шапките! 
Най-разпространената конусовидна шапка всички сме я правили като деца. Ето моделът:

 Друг вариант парти шапка е от две окръжности и изглежда така:


За по-търпеливите предлагам този линк: http://play.powerhousemuseum.com/makedo
 Невероятно неща има и всеки може да ги направи с малко повече желание. Ето няколко красоти от там:
 



Към някои от тези шапки има и костюми. Разгледайте сайта! Ще намерите чудни неща за вашето парти.

Освен шапки че сто се ползват и коронки, маски и много други неща за да превърнат празника в малък карнавал. Децата знаят как да си направят веселото с подръчни материали, за разлика от техните вече пораснали родители, които не виждат призрака в стария чаршаф, затова оставете на тях избора н такива джунджурии (ако са достатъчно големи). За вас мога да дам няколко идеи:
Венче за фея: Такова направих за първият рожден ден на малката. Темата беше Горски феи и ми се наложи набързо да импровизирам с опаковъчна панделка и останали от друг проект изкуствени цветя. Сплетох зелени панделки (от тези дето слагат на букетите - полката струва около 2 лв) на плитки и оформих венчета. Закрепих цветчета и листенца с хартиена тел, телбод и тиксо. Сложих малко "накъдрени" (с ножица) цветни лентички и..... готово! За момченцата вместо цветя сложих картонени звезди.
И нещо подобно, което намерих скоро. Става и за шаферка или кръщене :

 В сайта на Крокотак има също много идеи за шапки, маски и коронки.

Могат също да се ползват и оригами шапки. Тях дори децата сами могат да си направят в началото на партито: 
http://www.origami-fun.com/origami-hats.html - Тук има много видове шапки, корони и др

 Мисля да приключвам с шапките с няколко клипчета.
http://lelloandmonkey.co.uk/range.asp?id=9

 УАУ! Тази тема ми отне повече време отколкото мислех.....Дано е полезна!

 Да продължим с чашите.
Картонени чашки, едноцветни или шарени със залепени стикери (изпринтени на самозалепваща хартия) с някакъв надпис или картинка, изрисувани с боички или маркери. Направете цветно катронче (може да го залепите върху тези малки "къдрави"салфетки - с дантелените краища - за повече разкош) , като капаче, през което да мине сламката, залепете цветенце или нещо друго и напишете името на детето.





Също може да се направят няколко дупчици точно под ръба на чашата и оттам да се прекара панделка(и), която да се върже на красива джувка ( тук сламката е задължителна!!!! заради дупките през които може да изтече сокчето). Или в същите тези дупчици да се закрепят снопчета тънки, накъдрени ленти и да се вържат на малки възелчета..... както ресните на шаловете... пак задължително със сламка.
Чашката може да се остави в оригиналния си вид, но да се разиграете със сламките. Снопчета различни по дължина сламки, вързани с лентичка или ластиче, или да закрепите тънка лентичка като спирала по нея. А ето и няколко идеи от нета:









 И тук има море от идеи, които само маркирам, защото нямам физическата възможност да изпълня в момента.

Следват чинийките. Честно казано с тях не бих се заигравала много! Все пак може да се работи само с ръбчето, защото вътре се слага храна все пак, и то за деца! Но да надупча ръбчето и да прекарам цветни ленти.... бих! И ще стане страхотно! Може с малко тел, увита с подходяща панделка да ги направите на кошнички. По дръжката на кошничката( от тел) правете каквото искате:цветя, картинки, разрошени сламки...... Сега не съм в работилницата си, но ще се опитам да покажа какво имам предвид в някоя от следващите публикации.


Парти свирка се прави много лесно със сламка и малко хартия:
http://jennifer-collectorofhobbies.blogspot.com/2011/08/httpgo.htmlЗа други... незнам. Не съм срещала май....

Пускам статията недовършена! Очаквайте продължение!

7 коментара:

  1. много интересни и полезни съвети ще се възползвам, мерси много

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни парти шапки! Човек може доста неща да направи само въображение да има :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления за инициативата с която си се захванала. Да организираш детско празненство никак не е лесно. Трябва да помислиш за много неща. Статията ти е много хубава. Направила си невероятни шарени шапки, които ще смаят децата от удоволствие, което пък ще ти подейства благодарно като им видиш щастливите очички и ще си кажеш, че целият труд си е заслужавал.Идеята да сложиш по едно цвете на сламките за пиене е идеална. Изглеждат много слънчеви.Чашите също са разкошни.Всички ще останат много доволни, ще си открадна някои идеи о тука.

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошна статия, много добри идеи ни давате.Инициативата с, която сте се захванали е чудесна.При добро желани и свободно време , човек всичко може сам да направи, а и трябва да има въображение, без него нещата няма да се получат.Благодаря за добре описаните етапи от направата на чашите,първо да направим цветно картонче, като капаче, през което да мине сламката, след което да го залепим с цветенце или нещо друго и напишем името на детето.Те ще останат очаровани и едва ли ще го забравят този рожден ден.

    ОтговорИзтриване
  5. Силно съм впечатлена от нещата, които си направила.Често казано не се бях замисляла какво можем да направим собственоръчно.Венчето е страхотно, точно за една малка принцеса.Даже самите деца могат да се включат в подготовката и така ще стане много по весело и по стойностно от колкото като отидеш в някое заведение.Идеята със сламките също е чудесна, поздравления и дано при нови творения отново ги споделиш с нас.

    ОтговорИзтриване
  6. Направо да му се прииска на човек да има някакъв празник и да направи всичките тези красоти.Чашите са страхотни.Вижда се че имаш талант поздравления. Направила си невероятни шарени шапки, които ще смаят децата от удоволствие, което пък ще ти подейства благодарно като им видиш щастливите очички и ще си кажеш, че целият труд си е заслужавал.Може да си направиш такава агенция и да печелиш пари от нещата които сътворяваш.Сламките с тези цветя и страхотно./Дори и на тази възраст аз лично бих пила и биха ме зарадвали и трогнали сламките.Сгънатото листо за шаферка е нежно и стилно.

    ОтговорИзтриване
  7. Много е приятно да организираш някакво прати което е за близък особено за малко дете с неща които обикновено бихме изхвърлили , така ще бъде доста по еко и ще дадем добър пример на децата си че можем и сами да си направим малко купонче а не всичко да купуваме.Давате ни страхотни предложения особено за шапките, след месец моят племенник става на една годинка и съм решила да му организирам нещо подобно.Ще открадна идеята и с чашите признавам си.Надявам се пак да ни пишете и да качвате такива снимки.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...