четвъртък, 5 април 2012 г.

Две вкусни пролетни салати


 Здравейте!
В последните седмици все по-често на масата ни присъства зелената салата. Обичам да експериментирам с нея, защото тя стоически понася добавянето на всяакви вкусове и аромати. Ще ви покажа две от последните салати, които сътворих з ужас на половинката :)

Първата е много по-пъстра и богата.
Освен накъсаната зелена салата в нея има домат, краставица, зелен лук, накълцани маслини, задушени броколи, пилешки филенца печени на сух тиган, запечени в тиган бадеми и настърган кашкавал.
Използвах два дресинга, които обаче не се виждат на снимкта. Първият е от майонеза, кисело мляко, лимонов сок, магданоз, копър, чесън на прах, черен пипер. Вторият е от олио, оцет, сол.... нищо особено.
Стана невероятно вкусно!









 Втората е страна, поне за повечето хора, комбинация от зелена салата, краставици, портокал и бяло саламурено сирене. Използвах само филета от портокал. Дресингът е направен от сока на 1/2 портокал, 1 сл оцет (или сок от лимон), 3сл олио, 1 сл мед, черен пипер и две скилидки чесън, накълцан надребно.
 Мисля, че синьо сирене и вървяло повече, но аз не съм му почитател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...