четвъртък, 11 септември 2014 г.

Неделни банички на тиганНеделя сутрин. Отварям очи и се протягам, прозявайки се. Чувам няколко бързи стъпки и нещо се стоварва отгоре ми с писък "Тати си е в къщиииии! Мамоооо, виждаш ли.... той снощи ми обеща и сега си е в къщиииии!"  Следва прехвърляне върху тати и се започва бърборене, бъркане в уши, нос и където свари, гушкане..... Всеки е имал такива неделни сутрини! Звучат прекрасно докато не погледнеш часовника ..... 6:30! ООООООООО НЕДЕЛЯ Е!!! -казвам  си отчаяно и бавно се отправям към кухнята. От спалнята се разнася писък "Мамоооо! .........Какво ще ядем?.................. искам банички.... отиди да купиш!........ Тате ти искаш ли банички????....... И тати искааа........" Ха! Че къде отворена фурна в неделя?!?!? Не че няма, но до там са 10-15 мин с кола.Отварям шкафа и вадя брашно с идеята да меся тесто, да точа кори и да направя банички..... Отварям хладилника за ледена вода и.... Я! Изненада! 1/2 пакет готови кори останали от миналата седмица, когато правихме ябълков шрудел! Чудничкоооо! Няма да меся толкова рано сутринта!
Поглеждам корита. ОК са! Сега как да направя бързо банички като купени от баничарница... е почти...
Разбивам две яйца с 1/2 кч олио. Вадя извара, сирене, или каквото там има за пълнеж и се започва.... 1 кора, мажа с разбитите яйца и поръсван с малко сирене. Отгоре втора кота и пак мажа с яйце и поръсвам със сирене (но много малко!). Прибирам късите страни към средата, после я затварям като книга. и отново получените къси страни към средата.
Тигана на котлона. Намазвам дъното с олио и слагам баничката. По някое време обръщам с дървена лъжица.

За 10 мин имах 10 банички..... За закуска, обяд и още останаха!

Сядам доволна да си пия кафето, докато другите двама от семейството си хапват баничка с айрян и филмче в спалнята..... Имам само 40 мин преди да започна със смяна на чаршафите и чистене, чистене...... цял ден! Една обичайна неделна сутрин..... и ден!
Насладете му се!


Продуктите за баничките са:
1/2 пакет готови кори за баница
2-3 яйца
1/2кч олио + малко за намазване на тигана
100-200 гр сирене

1 коментар:

  1. Ей тая неделя я играя цяла седмица. Ама без тати;) Той си работи, ни си правим банички в захлас. Скоро и тези. Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...