четвъртък, 16 януари 2014 г.

Пълнено пиле

Чудесно се получи това пиле! Крехко и вкусно месо с хрупкава коричка. Гостите си облизаха пръстите!



Първо обезкостих пилето. Само бутчетата и крилата оставих с костите. След това го потопих във вода, в която разтворих една шепа морска сол. Така престоя около 6 часа.
Приготвих плънка от няколко глави лук, запържени леко, настъргани моркови и смлени орехи ...... сол, черен пипер. Добавих и вътрешностите на пилето(сърце, воденичка, дробчета). Самото месо намазах със смес от червен, черен пипер, сол, малко олио/зехтин и сокът на един лимон. По-голямата част от сместа остана за намазване отвън. Изсипах плънката и заших пилето добре. Намазх го и отгоре. Пекох го в тавичка покрито с фолио. Сипах и чаша бира в тавата. След няколко часа печене го отвих и го оставих да се запече добре.
За гарнитура.... варени картофи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...