Чудесно се получи това пиле! Крехко и вкусно месо с хрупкава коричка. Гостите си облизаха пръстите!
Първо обезкостих пилето. Само бутчетата и крилата оставих с костите. След това го потопих във вода, в която разтворих една шепа морска сол. Така престоя около 6 часа.
Приготвих плънка от няколко глави лук, запържени леко, настъргани моркови и смлени орехи ...... сол, черен пипер. Добавих и вътрешностите на пилето(сърце, воденичка, дробчета). Самото месо намазах със смес от червен, черен пипер, сол, малко олио/зехтин и сокът на един лимон. По-голямата част от сместа остана за намазване отвън. Изсипах плънката и заших пилето добре. Намазх го и отгоре. Пекох го в тавичка покрито с фолио. Сипах и чаша бира в тавата. След няколко часа печене го отвих и го оставих да се запече добре.
За гарнитура.... варени картофи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар