сряда, 1 юни 2011 г.

Вкусни ребърца и пресни картофи в торбичка



Тези дни ме е обхванал огромен ентусиазъм за готвене! Немога да разбере обаче, дали боря депресия..... или просто ми е период на угаждане. И в двата случая не е добе, защото кантара почва да се огъва повече....
Така де  - поредното ми твоение са едни ужасни вкусни ребърца, мариновани в К-та( всякакви подправки с буквата К и не само) гарниани с прекасни картофки.

За марината са нужни:
4 сл кетчуп
1/2 чл куркума
1 чл къри
1/2 чл кимион
малко кардамом (има много силен аромат)
черен пипер, сол, джоджен, чесън на прах и няколко капки олио
1/2 кг свински ребъца

Като се смеси всичко това се получава гъста каша. С помощта на четка ребърцата се намазват обилно и се поставят в тобичка за печене. Оставя се в тавата и пристъпване към приготвянето на картофите.....

За картофките са необходими:
1 кг пресни, малки картофчета
чесън на прах
1 сл маргарин
черен пипер
сол
червен пипер
джоджен
2 сл белен слънчоглед

Картофите се измиват без да се сваля кожичката им. Слагат се в плик за печене. Добавя се маргаринът и подпавките. Добавят се 10 мл вода и пликът се завъзва. "Размесва" се хубаво - за да се облепят хубаво картофите с подправките и се слагат в тавата при ребърцата.


Всичко заедно се пече около час на 180 градуса.
При сервиане може да се поръси с песен магданоз или копър.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...