понеделник, 7 февруари 2011 г.

Кебап с лозови листа и пилешко месо

            Идеята дойде от блога на lety. Аз само малко я доразвих.


Необходими продукти:
Пилешки гърди
500 гр пресни гъби или 1/2 голям буркан стерилизирани
2 големи глави лук
3 скилидки чесън
2-3 пресни домата или 1/2 бутилка доматен сок
1 чаша вино
магданоз
Консервирани лозови листа
черен пипер
чубрица
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко

Месото се нарязва на кголеми кубчета. в малко мазнина се задушават лукът и чесъна. Добавя се месото и леко се запържва от всички страни. Гъбите се измиват и се изсипват при пилешкото. Добавят се доматите, виното и подправките. Оставя се да се сгъсти леко. Ако има нужда се донавя и 1 сл брашно размите в малко вода.
Лозовите листа се потапят за 15 мин в гореща вода - аз ги правя така, защото моите са домашни и имат силен аромат, койт о не обичам - за да омекнат.
Подходящ съд - огнеупорна тенджера иили гювечета- се застила хубаво с листата, така че отгоре да останат част от листата за засисане. Месото с гъбите се изсипва и се поктива добре с листа.
Яйцето се разбива с киселото мляко и се излива отгоре.
Пече се покрито с фолио или капак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...