Вече повече от седмица си мисля, как на 14.02 ще направя вечерята за 1/2 час..... толкова ми отне само да измисля как точно да го врътна тоя пипер, че да стане това което искам. Имайки предвид, че днес се възползвах и от Маги, която прави чудеса ;) , ми отне доста повече време да панирам сърцата от пипер... Сега да унагледя за какво иде реч.....
Приличат ли на сърца? Или по-скоро на дробчета? С малко повече въображение спокойно може да се каже, че това са панирани сърца от печен пипер. Дааа! Не звучи никак трудно, но аз успях след 10-ина различни варианта..... Срам! Сега да се оправдая, че не е само до врътването.... ами и до здравината на въпросния зеленчук. С по-тънки екземпляри ми беше по-трудно.
Сега малко нагледно, за такива като мен, на които трябва да има падне поне тухла на главата за да се сетят как да се случат нещата
| Първо пипера се разрязва по този начин..... |
| .....И ей така ка то заешки уши с клечка за зъби. |
Като приключих с пиперите, си казах "Ами ако????" Извадих стария хляб и с формичка за сладки на правих няколко бързи сърчица от средата му. Метнах ги и тях в тигана. Станаха розовки и хрупкави. За финал ги наръсих с червен пипер.
Тогава обаче реших да добавя и малко сирене за разкош.... в съответната форма и..... крилцата на Маги бяха готови. Това сложи край на кулинарните ми експерименти за момента.
Следващия път ще сложа сиренето вътре в пипера..... значи пак ще се потя с формулата!
Дано ви хареса и..... Добър апетит!

Аз съм впечатлена! И от кулинарното предложение, и от майсторски разказаната история :-)))
ОтговорИзтриванеПривет, Кали :-)
Mоже и аз да се пробвам: съпружето ми си пада по зеленчук и сирене :-D
Благодаря за споделената идея!
Ще те следя и занапред с интерес, поздрави!
п.п ..надявам се, нямаш нищо против?
Привет и дано вечерята са я оценили подобаващо :)
ОтговорИзтриванеДа, доста касапски звучи. :D Ама няма лошо.
ОтговорИзтриване