Вече повече от седмица си мисля, как на 14.02 ще направя вечерята за 1/2 час..... толкова ми отне само да измисля как точно да го врътна тоя пипер, че да стане това което искам. Имайки предвид, че днес се възползвах и от Маги, която прави чудеса ;) , ми отне доста повече време да панирам сърцата от пипер... Сега да унагледя за какво иде реч.....
Приличат ли на сърца? Или по-скоро на дробчета? С малко повече въображение спокойно може да се каже, че това са панирани сърца от печен пипер. Дааа! Не звучи никак трудно, но аз успях след 10-ина различни варианта..... Срам! Сега да се оправдая, че не е само до врътването.... ами и до здравината на въпросния зеленчук. С по-тънки екземпляри ми беше по-трудно.
Сега малко нагледно, за такива като мен, на които трябва да има падне поне тухла на главата за да се сетят как да се случат нещата
Първо пипера се разрязва по този начин..... |
.....И ей така ка то заешки уши с клечка за зъби. |
Като приключих с пиперите, си казах "Ами ако????" Извадих стария хляб и с формичка за сладки на правих няколко бързи сърчица от средата му. Метнах ги и тях в тигана. Станаха розовки и хрупкави. За финал ги наръсих с червен пипер.
Тогава обаче реших да добавя и малко сирене за разкош.... в съответната форма и..... крилцата на Маги бяха готови. Това сложи край на кулинарните ми експерименти за момента.
Следващия път ще сложа сиренето вътре в пипера..... значи пак ще се потя с формулата!
Дано ви хареса и..... Добър апетит!
Аз съм впечатлена! И от кулинарното предложение, и от майсторски разказаната история :-)))
ОтговорИзтриванеПривет, Кали :-)
Mоже и аз да се пробвам: съпружето ми си пада по зеленчук и сирене :-D
Благодаря за споделената идея!
Ще те следя и занапред с интерес, поздрави!
п.п ..надявам се, нямаш нищо против?
Привет и дано вечерята са я оценили подобаващо :)
ОтговорИзтриванеДа, доста касапски звучи. :D Ама няма лошо.
ОтговорИзтриване