сряда, 9 февруари 2011 г.

Подранил Св. Валентин или как "изтръгнах" сърцето на пипера

Доста касапски звучи заглавието май???? Днес реших да направя пробна вечеря за празника. И добре че се пробвах! Оказа се по-трудно отколкото мислех да ....... откраднеш сърцето на един прост ....... печен пипер!

Вече повече от седмица си мисля, как на 14.02 ще направя вечерята за 1/2 час..... толкова ми отне само да измисля как точно да го врътна тоя пипер, че да стане това което искам. Имайки предвид, че днес се възползвах и от Маги, която прави чудеса ;) , ми отне доста повече време да панирам сърцата от пипер... Сега да унагледя за какво иде реч.....


Приличат ли на сърца? Или по-скоро на дробчета? С малко повече въображение спокойно може да се каже, че това са панирани сърца от печен пипер. Дааа! Не звучи никак трудно, но аз успях след 10-ина различни варианта..... Срам! Сега да се оправдая, че не е само до врътването.... ами и до здравината на въпросния зеленчук. С по-тънки екземпляри ми беше по-трудно.

Сега малко нагледно, за такива като мен, на които трябва да има падне поне тухла на главата за да се сетят как да се случат нещата
Първо пипера се разрязва по този начин.....
.....И ей така ка то заешки уши с клечка за зъби.
Следва потапяне в яйце, брашно, яйце, брашно...... или галета..... колкото ви се иска, обаче внимателно, че се къса..... И В ТИГАНА!
Като приключих с пиперите, си казах "Ами ако????" Извадих стария хляб и с формичка за сладки на правих няколко бързи сърчица от средата му. Метнах ги и тях в тигана. Станаха розовки и хрупкави. За финал ги наръсих с червен пипер.
Тогава обаче реших да добавя и малко сирене за разкош.... в съответната форма и..... крилцата на Маги бяха готови. Това сложи край на кулинарните ми експерименти за момента.

Следващия път ще сложа сиренето вътре в пипера..... значи пак ще се потя с формулата!
Дано ви хареса и..... Добър апетит!

3 коментара:

  1. Аз съм впечатлена! И от кулинарното предложение, и от майсторски разказаната история :-)))

    Привет, Кали :-)

    Mоже и аз да се пробвам: съпружето ми си пада по зеленчук и сирене :-D
    Благодаря за споделената идея!

    Ще те следя и занапред с интерес, поздрави!

    п.п ..надявам се, нямаш нищо против?

    ОтговорИзтриване
  2. Привет и дано вечерята са я оценили подобаващо :)

    ОтговорИзтриване
  3. Да, доста касапски звучи. :D Ама няма лошо.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...