сряда, 11 май 2011 г.

Дискети и клавиатура в действие

Дааа! Правилно прочетохте: Дискети! Помните ли онези плоски, квадратни шарени плочки, които пъхахме във флопито и записвахме там информация? Незнам за вас, но аз си имам все още няколко такива джунджурии в дъното на шкафа. А старата развалена клавиатура, с която децата си играят? 
Хубаво е да дадем втори живот на такива предмети, вместо просто да ги изхвърлим. Сама никога не бих се сетила да ги ползвам по този начин, но цъкайки из нета човек намира невероятни неща! Точно затова ми харесаха тези идейки и ги споделям с вас:
Кутийка за лисчета до телефона или на бюрото


Моливник, стилна поставка за химикал и листчета или визитки, малко тефтерче или даже часовник.....


А защо да не направим и оригинален подарък на някой.... Една обикновенна чаша за кафе, облепена с няколко клавиша от старата клавиатурна може да се превърне в любима за всеки "компютърджия"..... С малко топъл силикон и желание ще се полу1и страхотно!

2 коментара:

 1. За Ваша информация, дискети се ползват и в момента, да не кажа, че това е май единствения начин за подаване на информация на гише в НАП. Може и с флашка, но от цял салон само един служител може да приема с флашки, всички останали са с флопита. Та това не е архаизъм в бълагарската дирекция по приходите, а настояще.

  ОтговорИзтриване
 2. Да, известно ми е!
  Преди време в един голям университет преподавателят по Информационни технологии показа от големите, старите дискети и спокойно каза, гледайки някъде в пространството "Може би някои от вас работят с такива устройства, но за останалите - това е дискета ......" и продължи лекцията си с азясняване що е то дискета, за какво служи и как е устроена. по-модерните технологии бяха споменати в един от следващите часове и то с доста по-скромно обяснение....
  А защо не попитате децата на площадката какво е това и за какво служи..... Интересно ми е какво ще отговорят хихихи
  И все пак не съм толкова малка, че да незнам къде и как се ползва това чудо. Истината е че още ползвам понякога (не само заради НАП), но повечето само събират прах по шкафовете.... така поне биха били полезни. ;)

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...